Jobcentrene spiller en væsentlig rolle i at skabe kontakten mellem interesserede virksomheder og flygtninge, der overvejer at påbegynde en IGU. Jobcentrenes viden om virksomhederne rekrutteringsbehov og de enkelte ledige flygtninge er i mange tilfælde afgørende for et godt match.
For virksomheder og jobcentre
Virksomheder og jobcentre kan få vejledning om udarbejdelse af uddannelsesplanen ved at kontakte en lokal uddannelsesinstitution, der udbyder de uddannelser, som de ønsker at gøre brug af. eVejledning kan hjælpe i forhold til at afklare, hvilke uddannelsesinstitutioner der med fordel kan kontaktes i forhold til det specifikke behov for uddannelse.
Virksomheder med spørgsmål til IGU kan henvende sig til Jobservice Danmark på 72 200 350. Jobservice Danmark udgør én indgang til beskæftigelsessystemet for virksomheder. De kan blandt andet svare på spørgsmål om, hvordan virksomheder kan komme i gang med IGU, og hvordan forløbet kan sammensættes.
For uddannelsesinstitutioner
Uddannelsesinstitutioner, der har spørgsmål til Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU), Forberedende voksenundervisning (FVU), Almen voksenuddannelse (AVU) og HF enkeltfagsundervisning i relation til IGU’en kan henvende sig til Børne- og Undervisningsministeriet.